Nelleke Vedelaar

 • Lieve mensen,

  Vandaag gaat niet over de nieuwe voorzitter van de PvdA. Vandaag gaat over onze Eberhard van der Laan.

  Ik ga vandaag daarom niet praten over de campagne, of over de toekomst van de partij. Niet over winnen of verliezen. Vandaag gaat over omzien naar elkaar, zoals Eberhard dat deed.

  Vandaag gaat over iedereen die iemand mist in z’n leven. Over mensen die getroffen worden door ziekte en hun naasten die daar zo goed mogelijk mee om proberen te gaan.

  Over het grote verlies voor het gezin van Eberhard van der Laan: zijn vrouw en zijn kinderen. Het verdriet van alle Amsterdammers. Het verdriet van ons allemaal, die in hem inspiratie vonden: opstaan en opkomen voor een ander, gewoon een beetje lief zijn voor je medemens.

  Vanaf vandaag zal dit de dag zijn dat we Eberhard verloren. En hij zal mijn inspiratie zijn als nieuwe voorzitter van de PvdA.

  Ik dank alle leden die het vertrouwen in mij hebben uitgesproken. Leden die daarmee kiezen voor een PvdA die zich weer verbindt met het alledaagse leven van mensen. Centraal zet wat er écht toe doet.

  Ik wil ook Astrid en Gerard bedanken. Jullie hebben laten zien dat samenwerking je ver brengt. Dat er grote verschillen in mensen zijn in onze partij, maar niet in ons gezamenlijke doel: Een partij die kansen creëert voor iedereen.

  Dan mijn campagneteam. Zoveel talent en zoveel blind vertrouwen in elkaar. Dank jullie wel.

  En Hans. Hans, je hebt grootse hoogtepunten meegemaakt als voorzitter, en diepe dalen. Maar of de zon nu scheen of als het donderde binnen onze partij: Jij was er altijd! Hans, ik wil je daar ontzettend voor bedanken.

  Ten slotte wil ik waardering uitspreken: voor iedereen die zijn stinkende best doet in onze partij. Van de man die al 30 jaar op de markt staat met onze folders, tot de minister in het kabinet: alleen wij samen zijn de PvdA.

  En daar hou ik het bij, lieve mensen. Bel vandaag je geliefde, je moeder of vader. Hou elkaar even stevig vast als dat kan.

  Morgen is er weer PvdA. Voor nu: heb lief.

  Terug naar de vorige pagina